Blog

Kültéri egység nélküli klíma – fedezd fel a monoblokk klímák előnyeit

Boksay László
2024.07.24 17:40
Kültéri egység nélküli klíma – fedezd fel a monoblokk klímák előnyeit

Ha klímaberendezést szeretnél, de problémát okoz a kültéri egység felszerelése, a monoblokkos klímák kínálhatják a megoldást. Ismerd meg, miért ideálisak ezek a kültéri egység nélküli klíma berendezések olyan helyzetekben, amikor a hagyományos split klímák nagy méretű kültéri egysége nem telepíthető vagy nem kívánatos.

Mikor válaszd a monoblokkos klímát?

  • Műemlékvédelem alatt álló épületeknél: A történelmi épületek homlokzata nem változtatható meg, emiatt nem engedélyezett a kültéri egységek elhelyezése.
  • Szabályozott településképi környezetben: Bizonyos település- és utcaképi szabályozások tiltják a klímaberendezések kültéri egységeinek homlokzatra való elhelyezését.
  • Többemeletes épületeknél: Az épület külső oldalán nem mindig lehetséges a kültéri egység felszerelése, sokszor csak nagyon nehézkesen vagy egyáltalán nem oldható meg.
  • Tetőtéri elhelyezés: A monoblokkos klímák parapetes változatai tetőtér beépítésű házaknál is remekül alkalmazhatóak, ha a tetőtérben nincs hely egy magasoldalfali split klíma felszerelésére.
  • Szerkezeti és helyigény problémák esetén: Konténerek, mobil házak és könnyűszerkezetes épületek esetében is ideális megoldás a kültéri egység nélküli klíma.
  • Esztétikai megfontolások: Az épület díszítéseinek megőrzése érdekében is hasznos lehet.
  • Technikai és helyhiány problémák: Amikor nincs elegendő hely vagy más technikai akadályok merülnek fel.

Mit érdemes tudni a monoblokk klíma berendezésekről?

Komplett megoldás egy egységben: A hagyományos klímák két különálló egységével szemben a monoblokk klíma minden komponenst egy egységben tartalmaz, így a nagy méretű kültéri egység helyett csak két kisebb szellőzőnyílásra van szükség a külső falon. Az egyik nyílás a friss levegőt engedi be, míg a másik a használt levegőt vezeti ki. A kültéri rácsok hatékony légcserét biztosítanak anélkül, hogy elektromos vagy mechanikai csatlakozást igényelnének.

Egyszerű telepítés: A monoblokk klímák nem igényelnek bonyolult csővezeték-rendszert, ezért a telepítés gyors és egyszerű. A beépítéshez mindössze két furat szükséges a falon. Vékony kialakításuk és alacsony zajszintjük révén ideálisak lakásokba és irodákba egyaránt, illetve ideiglenes vagy mobil épületekhez is.

Többfunkciós használat: A kültéri egység nélküli klímák nemcsak hűtenek, hanem fűtésre, párátlanításra és a levegő tisztítására is alkalmasak, így sokoldalú működésüknek köszönhetően az év minden szakaszában kényelmet biztosítanak.

Parapetes kialakítás: A parapet szint a padló és az ablakpárkány közötti területet jelöli, így a parapetes monoblokk klímaberendezéseket általában a radiátorokhoz hasonlóan, a padló fölött, a falra szerelve helyezik el. A térdmagasságban telepített berendezés a fűtési szezonban radiátorként árasztja magából a kellemes meleget.

Energiatakarékosság: Az inverteres technológiájú berendezésekkel akár 30%-os energiamegtakarítás is elérhető. Az automata inverter technológiának, a hatékony, változó sebességű kompresszornak köszönhetően jóval gazdaságosabban érhető el és tartható fent a kívánt hőmérséklet.


Megfelelnek a mai igényeknek

A mai, modern split klímákhoz hasonlóan a kültéri egység nélküli monoblokk klímák is újszerű, áramvonalas megjelenéssel rendelkeznek, és diszkréten illeszkednek bármely enteriőrbe. Természetesen elérhetőek az olyan funkciók, mint...

  • az alacsony zajszinten történő csendes működés, ami nem zavarja a mindennapi tevékenységeket vagy az alvást;
  • az állítható légterelés, mellyel személyre szabható a légáramlás;
  • a modern, kikapcsolható LED kijelző;
  • a wifis irányítás, kényelmes távoli vezérlés okoseszközökkel;
  • az időzíthető működésbeállítás.

 

Ne hagyd, hogy a kültéri egység felszerelésének problémája gátat szabjon otthonod vagy irodád komfortjának! Ha olyan légkondicionáló megoldást keresel, amely könnyen beépíthető és fenntartható, miközben teljes körű kényelmet nyújt, a kültéri egység nélküli monoblokk klíma ideális választás a számodra.

Az egyszerű telepítés, az energiatakarékos működés, valamint a többfunkciós használat lehetőségei révén a monoblokkos klímák kellemes hőmérsékletet és hatékonyságot biztosítanak az év minden szakában. Fedezd fel és válaszd ki a kültéri egység nélküli klíma berendezéseket is kínáló webáruházunkban ezt az innovatív rendszert, és élvezd az egész évben tartó friss levegőt az otthonodban vagy munkakörnyezetedben!

Keress minket, hiszen vállaljuk a nálunk vásárolt oldalfali monoblokk klímaberendezések felszerelését és üzembehelyezését is: +36 30 408 0097